włoskie jedzenie w Krakowie

włoskie jedzenie w Krakowie

Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może w następstwie tego, że używane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i solidne dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także wspaniałe oraz świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie wyłącznie smakują niesamowicie, lecz również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoskie jedzenie w Krakowie

Spójrz na kilka poniższych składników, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to niemalże niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.

Restaurants in Main Market

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są idealne, jednak te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezmiernie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą oraz są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię wykorzystania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, jaki przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew może przepływać bez ograniczeń), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz zniżyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.